20.4.2017. 13:38
0
Facebook radi na tehnologiji čitanja misli
Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg rekao je da tim stručnjaka radi na razvoju tehnologije koja će omogućiti ljudima da putem ove društvene mreže svojim prijateljima šalju vlastite misli, bez kucanja po tastaturi.

Zuckerberg  je ranije ukazivao na potrebu razvoja tehnologije koja će omogućiti ljudima da čitaju misli, a sada je i potvrdio da njegov tim stručnjaka radi na razvoju "direktnih moždanih dijaloga".

Facebook radi i na Space aplikaciji, prvoj aplikaciji unutar društvene mreže koja će omogućiti druženje sa prijateljima u virtuelnoj stvarnosti.

"Prelazimo na virtuelnu stvarnost, što već sada uključuje radnje povezane sa mozgom. U skoroj budućnosti moći ćemo da komuniciramo i putem svog uma bez kucanja i govora", najavljuje Zuckerberg.

On kaže da Facebook na taj način pokreće tehnologiju koja prelazi dosadašnje granice, objavio je britanski "Telegraf".

(Srna/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.