30.6.2018. 9:05
0
Srbin iz Melbournea ponovo tuži Google: Google ga povezao sa mafijom, očekuje odštetu od 400.000 dolara
Srbin iz Melbournea Milorad Trkulja rekao je Srni da mu je Visoki sud Australije, nakon duge i teške pravne bitke, dao "zeleno svjetlo" da zbog objavljivanja slika koje su ga nepravedno povezivale sa ozloglašenim vrhom tamošnjeg kriminala tuži internet giganta "Google" za klevetu i uvredu časti.

Ovaj državljanin Australije, porijeklom iz Kukulja kod Srpca, objašnjava da će, nakon ove nedavne presude najviše australijske sudske instance, pred Vrhovnim sudom u Melbourneu tužiti veliki "Google".

"Nisam mogao tužiti `Google`, jer me je blokirala ranija presuda Apelacionog suda u korist te kompanije. Ali, čim se vratim u Australiju pokrenuću to pred Vrhovnim sudom", rekao je Trkulja i ponovio da nikada u životu nije imao veze s ljudima "s one strane zakona". 

On kaže da za uvredu časti i klevetu od "Googlea" može da po nekim procjenama očekuje i više od 400.000 dolara odštete. 

"Moji protivnici iz `Googlea` su sve činili da ne uspijem doći do Visokog suda. Htjeli su i da spriječe da ih niko od građana za uvredu časti ne može tužiti u slučaju da ih `Googleov` internet pretraživač pogrešno i nepravedno bude povezao sa kriminalom, ubicama", navodi Trkulja. 

On kaže da ovo nije samo njegova, već pobjeda za sve ljude i državljanje Australije. 

"Nakon presude Visokog suda moraće da se u Australiji donese novi zakon koji tretira pitanja uvrede časti. Dakle, svi Australijanci moći će da tuže `Google`. Takođe, ova presuda će vjerovatno uticati i na to da stanovnici cijelog svijeta mogu da tuže pomenutu kompaniju u slučaju uvrede časti", ističe Trkulja. 

Ovaj Australijanac, koji za sebe kaže da je prvi stanovnik svijeta koji je tužio "Google", dodaje da tu "sudovanju" neće biti kraj, i da će protiv te kompanije nastaviti pravnu borbu. 

"Ako na `Googleovom` internet pretraživaču ukucate `melbourne criminal underworld mafia`, tamo i dalje stoje moje dvije slike na prvim mjestima. Dakle, moje slike su još tamo gdje stoji da sam ja šef mafije u Australiji. Tužiću ih ponovo", najavio je Trkulja. 

Trkulja se decenijama bavi humanitarnim radom i estradom, kao estradni menadžer, a član je i Srpske zajednice u Australiji. 

(Srna)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.