8.4.2019. 22:45
0
Pinterest izlazi na berzu, vrijednost kompanije 12 milijardi dolara
Društvena mreža Pinterest je za svoju inicijalnu javnu ponudu (IPO) odredila početnu cijenu u rasponu od 15 do 17 dolara po akciji, što znači da bi vrijednost kompanije mogla dostići gotovo 12 milijardi dolara.

To je, međutim, i dalje niža vrijednost od nedavno objavljenih Pinterestovih projcena vrijednosti same kompanije, prenosi Njujork tajms.

Planirana je prodaja oko 75 miliona akcija kompanije.

Pinterest ima više od 250 miliona aktivnih korisnika mjesečno koji u proseku obave ukupno dvije milijarde pretraga koristeći upravo ovu platformu.

Kompanija je prošle godine imala 756 miliona dolara prihoda, što je za 60 posto više u odnosu na 2017. godinu, prenosi CDM. 

Takođe je uknjižila gubitak od 63 miliona dolara u 2018. godine u poređenju sa gubitkom od 130 miliona dolara u 2017. godini.

Pinterest je osnovan 2010. godine.




(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.