9.4.2019. 11:20
0
UAE blokirali pristup Skypeu: Kako ćemo obavljati intervjue i sastanke?
Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) zabranili su Skype, saopćila je kompanija u vlasništvu Microsofta.

- Skrenuta nam je pažnja da su naš website i usluge blokirali pružaoci internet usluga u Ujedinjenim Arapskim Emiratma (ISP). To znači da nećete biti u stanju da koristite Skype u Ujedinjenim Arapskim Emiratima - saopćio je Skype na svom websiteu.

- Radimo na ponovnom osposobljavanju Skypea - dodaje kompanija.

- Tako je frustrirajuće da je Skype zabranjen u UAE. Kako ćemo obavljati intervjue i sastanke? To je u suprotnosti s ciljevima Globalnih vizija - piše kolumnista Sultan Al Qassemi iz Vijeća bliskoistočnih studija.

U reakciji na savjet građanima UAE da koriste druge komunikacijske platforme koje zahtijevaju virtualnu privatnu mrežu (VPN), Qassemi ih je pozvao da poštuju zakone UAE, iz straha od reakcije vlasti.

- Ne ohrabrujem na bilo šta čime se zaobilazi zakon. Želim da vlasti to zakonski omoguće. Ne želim da bilo ko krši zakon - napisao je  Qassemi, koji živi u SAD.

Pozivi korištenjem  Appleovog FaceTimea također su godinama nelegalni u UAE, prenosi Anadolu Agency.

(Fena / Haris Ahbabović)

SkypeUAE
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.