19.5.2021. 22:24
0
Njemačka zabranila Facebooku prikupljanje podataka o korisnicima Whatsappa
Njemačka nadležna tijela tvrde da je pokušaj Facebooka da natjera korisnike Whatsappa na prihvatanje novih uslova prikupljanja podataka nelegalan.

Kao rezultat toga, Njemačka je izdala tromjesečnu zabranu Facebooku za prikupljanje podataka o korisnicima Whatsappa.

Njemački zvaničnici smatraju da su ažurirani uslovi preširoki, nedosljedni i netransparentni.

Takođe, sugerišu da Facebook možda već koristi podatke i da je od vitalne važnosti zaustaviti potencijalnu zloupotrebu koja može uticati na njemačke izbore koji će se održati krajem ove godine.

Iako je Facebook najavio da je predan end-to-end šifriranju poruka na Whatsappu, nova pravila će mu omogućiti da dijeli određene podatke sa svojim drugim uslugama. To uključuje telefonske brojeve, podatke o transakcijama, informacije o mobilnom uređaju, IP adrese i druge detalje, prenosi Geek.

(Ajdin Balićevac)

0
TECHNOMANIA
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.