25.8.2021. 10:13
0
OnlyFans će definitivno zabraniti seksualno eksplicitan sadržaj, razlog poznat
Odluka kreativne platforme OnlyFans da u skorije vrijeme prestane s hostovanjem širokog spektra seksualno eksplicitnog sadržaja šalje šok korisnicima internet usluga. OnlyFans, web stranica sa 130 miliona korisnika i više od 2 miliona kreatora sadržaja, postala je sinonim za pornografiju.

Za mnoge je nastup na aplikaciji spas jer, neki koji su izgubili posao tokom pandemije okrenuli su se dijeljenju eksplicitnih svojih videozapisa na OnlyFans-u kako bi pomogli u plaćanju računa. Mnogi od ovih seksualnih radnika sada izražavaju bijes zbog onoga što smatraju izdajom prema pratiocima, prema zajednici koja je omogućila ogroman uspjeh platforme - prenosi CNN.


Odluka OnlyFans-a također je rezultat mnogo šireg i usklađenog suzbijanja rada na eksplicitnim dijelovima interneta posljednjih godina. Jednim dijelom u velikoj mjeri pod utjecajem grupe moćnih i sve nametljivijih kompanija, a to su procesori plaćanja roba, osnosno vlasnici korporacija koje kontroliraju kreditne kartice. To su oni koji rješavaju svaki potez za vašu kreditnu karticu i to bez obzira plaćate li benzin, kupujete namirnice ili, možda dajete napojnicu izvođaču na OnlyFans.

U svom ovosedmičnom saopćenju, OnlyFans je rekao da je njihova odluka vođena sa ciljem izgradnje održive platforme za dugoročno, te navode ovo:
"Ove promjene su u skladu sa zahtjevima naših bankarskih partnera i pružalaca isplata", kazali su osnivači ove platforme.


Kompanije za izdavanje kreditnih kartica postaju sve svjesnije vlastite potencijalne pravne izloženosti, ako su potencijalno optužene za omogućavanje trgovine ljudima ili širenje materijala za seksualno zlostavljanje djece, navodis e u tekstu CNN-a.

Stav OnlyFans-a o verifikaciji kreatora nalaže da  ova platforma zahtijeva službeni dokument sa fotografijom i selfi kao dio procesa verifikacije korisnika.


(Amer Mujezinović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.