21.10.2021. 13:42
0
Trump najavio pokretanje sopstvene platforme društvenih medija
Bivši američki predsjednik Donald Trump obznanio je planove za pokretanje sopstvene platforme društvenih medija, nazvavši to borbom protiv tiranije i zabrana velikih tehnoloških kompanija, javlja Russia Today.

Ova Trumpova najava došla je nakon što je zatražio od suda da mu se vrate profili na Twitteru i Facebooku.

Bivši predsjednik SAD-a najavio je novu društvenu platformu zajedno sa potpuno novim medijskim poduhvatom - Trump Media & Technology Group (TMTG) - u srijedu uvečer, rekavši da će njegova TRUTH aplikacija biti spremna za udarno vrijeme početkom sljedeće godine i da će služiti kao ,,oponent liberalnom medijskom konzorcijumu” sa sjedištem u Silicijskoj dolini.

- Stvorio sam TRUTH društvenu mrežu i TMTG grupaciju da se suprotstavim tiraniji velikih tehnoloških kompanija. Živimo u svijetu u kojem talibani imaju veliko prisustvo na Twitteru, ali je vaš omiljeni američki predsjednik ušutkan. To je neprihvatljivo - rekao je Trump u saopćenju, dodavši da se platforma osniva sa misijom da svima da priliku da se njihov glas čuje. 

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.