1.11.2021. 17:09
0
Elvedin Pezić još jednim FB statusom privukao pažnju: Materijalna neovisnost žene uzrokuje probleme?
Islamski tumač Elvedin Pezić, kojeg na Facebooku prati preko 300 hiljada osoba, nedavnim statusom o ulozi žene u porodici podigao je mnogo prašine. Ipak, njegov stav je podržalo nešto manje od 2 hiljade pratitelja.

“Htjeli mi to priznati ili ne, jedan od vodećih razloga porodičnih problema u savremenom dobu jeste suprugina materijalna neovisnosti od muža!” – stoji u statusu magistra islamskih nauka.

Iako su komentari na zvaničnoj Facebook stranici Elvedina Pezića isključeni, to nije spriječilo korisnike mreža da o ovome raspravljaju.

Zanimljiv komentar je stigao od glumca i producenta kratkometražnih filmova, Ajdina Hasanića.

” Neka neko Elvedina podsjeti da je hazreti Hatidža (za one koji ne znaju – supruga Muhammeda a.s.) bila do te mjere materijalno neovisna da je doslovno zaposlila Božijeg poslanika Muhammeda a.s.

Također, moram naglasiti da žena po šerijatu ima pravo na vlastitu imovinu koju joj niko ne smije dirati!




(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.