8.5.2022. 21:31
0
Google Assistant sada automatski može da mijenja lozinke
Google je prije oko godinu dana istakao da će Assistant ponuditi mogućnost da promijeni kompromitovane lozinke, a kompanija sada ispunjava to obećanje.

Prema navodima medija, Google Assistant korisnicima Chromea prikazuje obavještenja o pomenutoj opciji, a ovo uključuje i korisnike na Android platformi.

Kada se na sajt logujete sa kompromitovanom lozinkom, dobićete prepoznatljivo upozorenje "change your password", dok ćete na nekim sajtovima imati opciju da Assistant automatski načini tu izmjenu.

Korisnik u svakom trenutku može da preuzme kontrolu, ali funkcija može da bude od pomoći ukoliko ne želite da gubite vrijeme na određivanju sigurnije opcije logovanja na određeni sajt.

Opcija pomoćnika koristi vještačku inteligenciju (AI) Googleove web verzije Duplexa, kako bi se izvršila navigacija kroz sajtove i primijenile promjene za lozinke. AI zna kako da klikne, skroluje i ispuni formulare koji uobičajeno zahtjevaju ljudsku intervenciju.

Funkcija ne radi na svakom sajtu u ovom trenutku, s obzirom na to da je alatka za lozinke za Google Assistant dostupna za relativno mali broj korisnika, od kada je predstavljena u maju prošle godine, prenosi B92.

(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.