28.3.2016. 20:09
0
Zašto skoro svi satovi u reklamama pokazuju isto vrijeme - 10:09?
Jeste li primijetili da gotovo svi ručni satovi s kazaljkama u reklamama pokazuju isto vrijeme, bez obzira na marku sata? Preciznije, namješteni su na 10 sati i 9 minuta, a evo i zašto je tako.
Skoro svi ručni satovi s kazaljkama u reklamama namješteni su na isto vrijeme, 10 sati i 9 minuta (u nekim slučajevima sa sitnom razlikom, na 10 sati i 10 minuta, ili  na 1 sat i 50 minuta). Riječ je o nepisanom pravilu marketinga kojim se ističe marka sata i potiče kupce na kupovinu.

Naime, ime proizvođača najčešće se nalazi na gornjem dijelu sata, a kada se kazaljke namjeste na 10 sati i 9 minuta savršeno uokviruju i tako ga ističu, piše The New York Times.

Osim toga, tako namještene kazaljke prave oblik smajlića koji kod kupaca budi pozitivne emocije, te ih i tako proizvođači potiču da kupe sat.
 
(Adisa Kušundžija)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.