1.6.2016. 19:09
0
Ukradenim novem kupili srećku i dobili milion dolara na lutriji
Par iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD) je učestvovao u krađi 175.000 dolara iz prodavnice u kojoj su radili. Ukradenim novcem su kupili srećku u istoj prodavnici i osvojili više od milion dolara, javlja Anadolu Agency (AA).

Joan Lechleitner (51) i njen zaručnik Terry Titus (54), oboje iz Titusvillea iz SAD-a, optuženi su, zajedno sa još dvojicom bivših uposlenika, za krađu u prodavnici Agway u Cressoni. 

Policija je saopćila kako su optuženi iz iste prodavnice krali novac od maja 2011. do marta 2016. godine. 

Dio ukradenog novca su pritom koristili kako bi kupili srećke kojima su osvojili preko milion dolara. 

Četvorka je, kako navodi policija, podijelila nagradu od 1.047.618 dolara i nagradu od 261.904 koju je osvojila Lechleitner. 

Lechleitner je za američke medije kazala da je Titus kupio srećku, dodajući da su ukradenim novcem kupili kamionet i planirali da otputuju na medeni mjesec u Meksiko i naprave bazen u dvorištu. 

Policija je navela kako se na sigurnosnim kamerama vidi kako osumnjičeni kradu novac i njime kupuju srećke. 

Vlasnik prodavnice Ronald Yordy je istakao kako je zbog krađe morao pozajmiti novac da bi mogao poslovati.

Prvo suđenje u ovom slučaju će biti održano 5. jula.

(Anadolu Agency)

 
0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.