13.6.2016. 16:20
0
Djed zakopao zlato u dvorištu, nasljednici dobijaju 18 različitih mapa
Inžinjer u penziji, djed Ron iz Velike Britanije zakopao je u svojoj bašti od pet hektara zlato u vrijednosti od 850.000 funti.
Ron (prezime nije objavljeno iz bezbjednosnih razloga) je udovac koji ima 18 nasljednika. Tražio je da mu se zlato dostavi u toku dana, tako da bi mogao što prije da ga zakopa.

To je učinio u periodu između novembra 2015. i aprila 2016. godine na 18 različitih lokacija, odnosno ostavio je malo bogatstvo za svakog od svojih nasljednika.

Potom je izračunao jedinstvene koordinate i napravio je 18 različitih verzija mapi na kojima je obilježeno gdje se nalazi zakopano "blago". Mape je povjerio svom advokatu na čuvanje, a nasljednici će ih dobiti nakon njegove smrti.

Ron, koji je u osamdesetim godinama, kaže da je već 15 godina u penziji, te da je zaradio dobru svotu novca na tržištu nekretnina u Velikoj Britaniji i Njemačkoj. Međutim, kriza iz osamdesetih godina prošlog vijeka i ova iz 2008. godine mu je pojela dosta novca, pa je riješio da više ne ulaže u nekretnine.

Prošle godine je prodao svu svoju imovinu zbog straha od loše situacije na tržištu nekretnina. Umjesto da čuva zlato u sefu u nekoj banci, ovaj vremešni čovjek ga je zakopao u svojoj bašti.

Inače, cijena zlata je od početka godine skočila za 17 odsto i to zahvaljujući strahu od sloma globalne ekonomije, ali su tome doprinijeli i Bregzit i poljuljane vrijednosti na berzama.

(CDM/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.