14.7.2016. 13:24
0
Selfieji odnijeli više života nego ajkule
Broj osoba poginulih u nastojanju da naprave što "bolji" selfie u prvoj polovini ove godine već je premašio kompletan prošlogodišnji bilans.

Dok je u 2015. zabilježeno 29 selfie-smrti, već s krajem prošlog mjeseca bilo je 30 mrtvih iz istog razloga. I taj trend se nastavlja.


Glupe smrti, kako se opisuje ova vrsta tragedije, do kraja juna odnijele su više života nego li godišnje ajkule usmrte ljudi!

Mediji gotovo svakodnevno pišu o bizarnim nesrećama nastalim zbog selfieja, prenosi Avaz.

U Coloradu je ove sedmice žena pala s nesto više od 100 metara visine dok je pokušavala napraviti što impresivniji selfie u Grand Kanjonu

Iako je popularna društvena mreža Instagram osmislila i cijeli plan zaštite prilikom snimanja selfieja, malo ko u obzir uzima šta stručnjaci savjetuju.

Najviše smrtnih ishoda selfieja je u prirodnom okruženju, na jezerima, planinama, u moru, na velikim mostovima...

U Indiji je polovinom prošlog mjeseca 10 ljudi izgubilo živote u nastojanjima da spase 19 godina starog Shivama Guptu. Momak je ušao u nabujali Gang, kako bi napravio selfie i nestao u bujici. Svi koji su ga pokušali izvući iz matice, utopili su se!

U američkoj državi Missouri, 15-godišnji dječak ubio se puškom svog oca, dok se pokušavao uslikati. Mislio je da je puška prazna i povukao okidač, prenosi Avaz.

S obzirom na porast pogibija zbog selfija, vlasti Meksika, Perua, Južne Koreje i niza drugih zemalja, poznatih po prirodnim atrakcijama, počeli su uvoditi sve striktije zabrane za ljubitelje selfija.

U Peruu je na vodopadima Gokte u početku bio zabranjen unos selfie štapova, a sada su i sami selfiji zabranjeni.

Slična je odluka donesena i u predjelu Machu Pichua.

(Alen Avdić)

SelfieSmrt
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.