21.12.2016. 21:05
1
Ovo se ne pamti – Četiri asteroida jure prema Zemlji, stručnjak tvrdi: Ne sjećam je da ikad bilo ovo
Čak četiri asteroida trebaju proći relativno blizu Zemlji u srijedu. Najveći od ta četiri ima 260 metara u promjeru i putuje brzinom od oko 13 km/s.

Najbliže od četiri asteroida trebao bi proći onaj koji zove 2006LH, na udaljenosti od oko 2,4 mil. kilometara od Zemlje. On ima 45 metara u promjeru, prenosi “Doznajemo“…

S druge strane, 2006XD2 je vrlo veliki asteroid, tvrdi dr. Detlef Koschny.

“Ako bi on pao na Zemlju, napravio bi štetu, ali niti jedan od tih objekata nema bilo kakve šanse za sudar s Zemljom, tako da smo sigurni”, procjenjuje ovaj stručnjak.

Svakog mjeseca, nekoliko desetina asteroida prolaze blizu Zemlje, ali je vrlo neobično da se dogodi čak četiri od njih u istom danu.

“Ovo je vrlo rijetka pojava“, izjavio je dr. Koschny u intervjuu za “Daily Mail”. “Ne sjećam se da se to dogodilo prije”.


(Doznajemo/Admir Oručević)

1
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.