22.12.2016. 20:35
0
Djevojka i pas sa očima različite boje – dokaz da je lijepo kad si drugačiji
Martina je kanadska umjetnica koja na svom Instagramu pod nadimkom “Začarana šuma” (@enchanted.forest) sa više od 400 hiljada pratilaca redovno dijeli prelijepe fotografije. Uglavnom su u pitanju bajkoviti pejzaži i njene slike koje liče na vizije iz snova, a stotine lajkova po postu za nju nisu nikakva novina.

A onda je jednog dana postavila fotografiju sa haskijem i dobila 40.000 lajkova. I broj nastavlja da raste.

U čemu je fora vidite i sami – i haski i ona na fotki imaju heterohromiju, poremećaj uzrokovan nedostatkom melanina koji se manifestuje različitom bojom očiju (ima ga i Mila Kunis, tako da su, priznaćete, u odličnom društvu), piše “Noizz“…


U vrijeme kada se svim silama trudimo da slavimo različitost i pokažemo da je ono što se nekad smatralo đavoljom izopačenošću – zapravo prelijepo, ovakva fotografija je i više nego dobrodošla. Nije ni čudo što je za kratko vrijeme privukla ogromnu pažnju i postala jedan od najpopularnijih postova na Reditu.

A onda su, kako to obično biva, krenuli zlobni komentari, i to zato što se ispostavilo da Martina nema zaista heterohromiju, već je boju svojih očiju editovala. Ljudi su masovno počeli da je kritikuju, “braneći prava onih koji zaista pate od ovog poremećaja”. Drugi su, joj fotošopom uzvratili udarac, pa joj na Instagramu nabacili još dvadesetak hiljada lajkova.

Na sreću, bilo je dovoljno onih koji su shvatili poentu:

Različitost nije grijeh koji treba kazniti i odbaciti. U njoj leži ljepota i treba je čuvati.


(Noizz/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.