24.3.2017. 16:50
0
Zavirite u luksuzni voz koji postaje nezaobilazna atrakcija Japana
Dok se u mnogim zemljama ne bave ozbiljno željeznicama, Japanci polako “obrću igricu”.

Zemlja koja je sinonim za ultra-brze vozove, za tačnost u polascima i dolascima, ali i država u kojoj se i direktor željeznice ubije jer “mu voz kasni 2 minuta” ponovo postavlja pravila igre.

Luksuzni i brzi voz originalnog naziva Suite Shiki-Shima zvanično će od maja biti na usluzi putnicima dubljih džepova i avanturističkog, da ne kažemo luksuznog duha.

Istočno japanska firma je odlučila da već ponudi prve fotografije ovog brzo, letećeg luksuza.

Ima mjesta za samo 34 putnika, koji u svakom trenutku mogu da rezervišu maksimalno tri noći.

Voz se sastoji od deset vagonu, koji uključuju predivan dnevni boravak, tri specijalno dizajnirana privatna apartmana. Samo 17 gostiju smiju da prime dvije osobe u isto vrijeme u apartmanima.

Apartmani sadrže krevet, ormar, tuš, toalet, svi su na dvije etaže. Naravno, u nekima postoje i kupatila sa kadama, za krajnje opuštajući doživljaj.

Opuštanje je zagarantovano i u baru, gdje imate svoje specijalno mjesto, možete da popijete vino. U restoranu vas čeka tim vrhunskih kuvara.

Možete da spavate pod otvorenim nebom, zahvaljujući futurističkim prozorima.

Za kraj najvažnije, cijena?

Dva dana putovanja koštaju 320.000 jena (oko 2.654 eura) i to za jednu osobu, piše Telegraf.

(Alen Avdić)

LuksuzVoz
0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.