25.3.2017. 9:53
0
Tri najveće gluposti koje vam stoje na putu napretka
Svi mi želimo biti srećni, a kako bismo to postigli moramo se riješiti nekih stavki iz našeg svakodnevnog ponašanja koje ne pridonose našem boljitku prema srećnijem životu. Stoga vam donosimo tri moguće, krajnje glupe greške, s kojima sabotirate svoju sreću:
1. Odugovlačenje
Odugovlačenje pranja suđa ili pisanje e-maila možda se ne čine izuzetno važnim, ali svaki put kada ne izvršite zadatak koji morate, dolazi do određenog nadražaja koji može uzrokovati stres.

Naravno da niste u opasnosti jer odugovlačite s obvezama, ali organizam toga nekad nije svestan te stoga vi reagujete kao da ste zabrinuti i proizvodite hemikalije koje uzrokuju stres.

2. Negativno razgovaranje sa samim sobom
Razgovor sa samim sobom poručuje vam koliko ste zdravi na emocionalnom nivou. Ako imate nisko samopouzdanje, vjerovatnije je da ste stvorili unutarašnje kritike prema sebi.

Većina ljudi ni ne prepoznaje takav negativizam sve dok se ne izmakne kontroli. Fokusiranje na kritičke misli nije zdravo, stoga budite svjesni toga šta se događa u vašoj glavi kako biste mogli uticati na to pomoću pozitivnih promjena.

3. Ne odmaranje uma
Naši umovi sadrže nevjerovatno mnogo informacija i vrlo je moćan alat. Ipak, ako mu date previše zadataka za izvršavanje, tada unutrašnji mir prestaje da funkcioniše. Razmišljanje o previše stvari odjednom stvara osjećaj anksioznosti.

Preopterećenje mislima može izazvati i fizičke simptome poput ubrzanog kucanja srca ili kratkoće daha. Kako biste izbjegli takav stres, odvojite nekoliko trenutaka za sabiranje misli i odmaranje uma, piše zadovoljna.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.