25.5.2017. 8:42
0
Omar je najduži mačak na svijetu
Ponosna vlasnica Stephy Hirst iz Australije oduvijek je znala da će mačak Omar biti veliki, ali je bila iznenađena kada su je pozvali ljudi iz Ginisove knjige rekorda i saopštili joj da bi Omar mogao da bude najduži mačak na svijetu.

Hirstova je priznala da je i ranije razmišljala o tome postoji li veća mačka od njega, ali s obzirom na to da je još rastao, nije se preterano bavila mjerenjem i poređenjem s drugim mačkama, piše “Index“.
 
Maine Coon mačak Omar je bio sićušan kada ga je vlasnica tek dobila, a s godinu dana starosti već je imao 10 kilograma.

Nakon što su je zvali iz Ginisove knjige rekorda, Hirstova ga je ponovo izmjerila – bio je dug 120 centimetara i imao je 14 kilograma.

Dosadašnji rekorder bio je Maine Coon mačak Ludo iz Velike Britanije, dug 118 centimetara.

Nakon što je Omarova fotografija podijeljena na popularnom Instagram profilu Cats Of Instagram, odmah je postao poznat.

Omar je zahtijevan mačak. Vlasnica se budi opet ujutro kako bi mu spremila doručak, a obožava da spava na kauču i čeka ručak. Iako je ogroman, prava je maza.

(Merima Druškić)

Macak
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.