4.6.2017. 20:45
0
Trik koji tjera muhe iz kuće
Muhe koje vam zuje iznad glave i slijeću po namirnicama, ne samo da su iritantne, već i opasne po zdravlje jer mogu biti prenosioci raznih zaraznih bolesti.
Muhe slijeću na izmet, pokvarenu hranu, smeće i leševe životinja odakle mogu da prenesu opasne bakterije na hranu koju jedemo, zbog čega je dobro držati ih podalje od kuhinje, ali i ostalih prostorija.

Osim mreža na prozorima, ljepljivih traka i sprejeva koji ih eliminišu kada su već unutra, od pomoći može da bude i plastična kesa napunjena vodom.

Naime, plastičnu kesu za zamrzivač napunite do polovine vodom, zavežite čvrsto i okačite uz prozor ili vrata koji držite otvorene. Ovaj trik trebalo bi da spriječi muhe da ulaze unutra.

Zbog strukture očiju, kesica sa vodom muhama liči na paukovu mrežu zbog čega je one izbjegavaju u širokom luku. Vjeruje se da kesica s vodom dezorijentiše muhe i stvara im iluziju koja ih drži podalje od vašeg prozora, piše rs.n1info.com.

(Alen Avdić)
MuheKuca
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.