4.8.2017. 14:00
0
AC/DC: Hirurzi tokom operacija najviše slušaju rock muziku
Hirurzi tokom intervencija u operacionim salama najviše slušaju rock muziku, rezultati su istraživanja koje je sproveo Spotify.

Ljekari uglavnom imaju plej liste koje puštaju kako bi se opustili i popravili raspoloženje svom timu u sali.

Poslije roka, koji kao omiljenu muziku navodi 49 odsto hirurga, najslušaniji su pop (48 odsto), klasika (43), jazz (24 odsto) i R’n’B (21 odsto).

Prema istraživanju Spotify, čini se da skoro svi hirurzi i ljekari specijalisti, koji koriste taj digitalni muzički servis, čak 90 odsto njih, slušaju muziku dok rade, a 89 odsto njih sluša play liste.

Najpopularniji među ljekarima su Metallica, Led Zeppelin, AC/DC i Scorpions, a zatim i grupe Doors, Queen i Kiss. Tokom operacija hirurzi slušaju U2, Black Sabbath, Rolling Stones, Erica Claptona i Davida Bouvija, piše N1.

Istraživanje je sprovedeno u junu među korisnicima zdravstvene platforme Figure 1, koji su zamoljeni da podjele svoje navike u pogledu slušanja muzike tokom rada. Upitniku se odazvalo 700 hirurga i drugih ljekara i medicinskih radnika iz više od 50 zemalja, a najviše njih bilo je iz SAD. 

Hirurzi su takođe naveli i da u kritičnim situacijama ne slušaju muziku i da je bezbjednost pacijenta na prvom mjestu u operacionoj sali, piše Republika.

Na listi Spotify koja je bila ponuđena hirurzima, najpopularnije pjesme su: “Rock You Like a Hurricane” grupe Scorpions, “Sweet Child O’ Mine” Guns N’ Roses, “Break on Through” benda Doors, “Paint it, Black” Rolling Stones, “Whole Lotta Love” od Led Zeppelin-a, “We Will Rock You” od Queen, “Back in Black” AC/DC, “Rebel Rebel” Davida Bouvija, „Ace of Spades” Motorheda, “Nothing Else Matters” od benda Metallica, piše N1.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.