24.12.2017. 8:31
0
Tina je rodila malu Emu, a onda su joj doktori otkrili koliko je njena beba zaista stara
Dvadesetšestogodišnja Tina je krajem novembra rodila kćerkicu Emu. Divna vijest, zar ne? Međutim, kada čujete koliko je beba zaista stara, ostaćete iznenađeni.

Naime, Ema Vren Gibson rodila je bebu iz doniranog embriona koji je zaleđen prije tačno 24 godine. Ujedno je to i najduže zaleđeni embrion na svijetu.

Ema je začeta 1992. godine, ali embrion je, umjesto da bude posađen, zaleđen. Tina, rođena 1991. godine, dugo nije mogla da zatrudni sa svojim suprugom Bendžaminom, i to zato što boluje od cistične fibroze. Tako su njih dvoje riješili da se okrenu zaleđenim embrionima u Nacionalnom centru za donacije embriona u Tenesiju.


Marta ove godine je zaleđeni embrion presađen u Tinu, i u 40. nedjelji školske trudnoće, Tina je prirodnim putem na svijet donijela Emu, bez ikakvih anestezija i lijekova. Porođaj je trajao 24 sata, a Ema je na svijet došla teška oko tri kilograma.

A onda, tek jutro poslije porođaja, Tina je saznala da je njena kćerka najduže zaleđen embrion u historiji - u ledu je bila 24 godine i nekoliko mjeseci.

- Onda mi je prošlo kroz glavu - pa ja imam samo 26 godina, a ona 24. Mogle smo da budemo najbolje drugarice, - kaže Tina medijima.

(Avaz/Ajla Hurko)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.