3.1.2018. 21:16
0
Prvi zabilježeni slučaj u historiji: Uspjela je da izliječi rak uz pomoć jeftinog začina
Godine bezuspješne borbe Demeneke Ferguson protiv leukemije, pretvorila se sada u pobjedu jer je napokon uspjela da zaustavi ovu bolest uz pomoć sastojka koji je prisutan u skoro svakoj kuhinji. Ona sada vodi potpuno normalan život bez potrebe za napornim tretmanima.

Doktori tvrde da je ovo prvi put da je pacijent uspio da se oporavi od opasne bolesti koristeći običan začin nakon što konvencionalni medicinski tretmani nisu dali rezultate.

Kada se bolest počela širiti velikom brzinom kroz njeno tijelo uprkos tome što je prošla tri ciklusa hemoterapije i četiri transplantacije matičnih ćelija, šezdesetsedmogodišnja Demeneke počela je da uzima osam grama kurkumina svaki dan. U pitanju je jedan od glavnih sastojaka začina kurkume.

Rak, koji se uglavnom završava smrtnih ishodom u roku od pet godina, stvarao je nepodnošljiv bol u leđima kod Demeneke.

Kada je naišla na mogući lijek na internetu 2011. godine, odlučila je da ga isproba kao posljednju nadu.

Iako su tablete kurkumina skupe - 60 eura za 10 dana, sudeći po rezultatima isplate se.

- Sudeći po našim saznanjima, ovo je prvi slučaj u kojem je kurkumin pokazao rezultate kod progresivne bolesti u odsustvu tradicionalnih tretmana, tvrde njeni doktori u radu objavljenom u Britanskom medicinskom žurnalu.

Oni tvrde da ovaj začin može da zaštiti ljude od nekoliko vrsta raka, kao i Alchajmerove bolesti, bolesti srca i depresije.

Uprkos tome što je kurkumin poznat po svojim anti-upalnim svojstvima, ljekari ga ne prepisuju pacijentima jer njegova efikasnost nikada nije obimno testirana na velikom uzorku ljudi.


(Ajla Hurko)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.