12.3.2018. 22:45
0
Njemački list Bild više neće objavljivati fotografije žena u toplesu
Bild, najprodavaniji dnevni list u Njemačkoj, saopštio je da je okončao decenijsku praksu objavljivanja ženskih toples fotografija iz sopstvene produkcije.

Bild navodi da se sve više čini da “mnoge žene smatraju da su takve fotografije uvredljive ili degradirajuće”, kako u redakciji, tako i među ženama koje čitaju taj njemački list.

Taj dnevnik je 2012. godine prestao s objavljivanjem fotografija toples modela na naslovnoj strani.

Današnje saopštenje Bilda objavljeno je na devetoj strani uz fotografiju oskudno obučene žene “u novom, savremenom stilu fotografije”.

Njemački list navodi da, iako obustavlja produkciju toples fotografija, postoje “fotografije koje prikazuju golotinju o kojima priča cela zemlja” i koje će se naći u Bildu, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

Bild
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.