1.8.2018. 16:34
0
Malonogometni turnir u Širokom Brijegu: Pobjedinik će dobiti četiri divlje svinje, a poraženi u finalu dobija dva vepra
U selu Buhovu, pored Širokog Brijega, ovih dana bit će održan neobičan malonogometni turnir, a neobičan je zbog toga što su veprovi glavne nagrada.

Peti tradicionalni malonogometni lovački turnir započet će u ponedjeljak 6. kolovoza na mjesnom igralištu u Buhovu. Marko Ravić, organizator ovog turnira, kazao je kako je na ideju došao jer se na području grada Širokog Brijega pojavilo više malonogometnih turnira te je došlo do svojevrsnog zasićenja.

- Na ideju da organiziram nešto ovako sam došao kad sam vidio da je broj turnira sve veći. Bio sam često u organizaciji malonogometnih turnira, minimalno pet takvih, no kada se na razini Širokog Brijega pojavilo 15-ak turnira gdje se uvijek vrti istih 20 ekipa, došao sam na ideju da organiziram nešto drugačije - rekao je Ravić u izjavi za Fenu.

Na turniru mogu nastupiti isključivo lovci, odnosno oni koji imaju članske iskaznice nekoga od lovačkih saveza.

Protekle godine na turniru su sudjelovale 24 ekipe, a Ravić se nada će će ih ove godine biti više jer prijave nisu još gotove.

-  Veprove kupimo u gaterima i oni su poklon pobjednicima, jer su to stariji ljudi, lovci kojima novac nije motiv, dok vepar jest, više iz zezancije, rekao je Ravić.

 Uplata po ekipi iznosi 100 KM, a prijave se primaju do 4. kolovoza do 20 sati, kada će biti i izvlačenje parova.

Igra se sustavom 4+1 igrač, a utakmica traje dva puta po 20 minuta.

Prošlih nekoliko godina na turniru su sudjelovale ekipe iz općina Županije Zapadnohercegovačke i susjednih županija, ali i iz Republike Hrvatske. Naslov brani ekipa "Orao Čerin" iz Čitluka.

Najbolja ekipa turnira osvojit će 4 divlja vepra, drugoplasiranoj momčadi pripadaju dva divlja vepra, a za trećeplasirane je rezerviran jedan divlji vepar.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.