25.9.2018. 17:55
0
U Crnoj Gori ima oko 30.000 alkoholičara, istraživanje pokazalo da žene više piju od muškaraca
Crnogorci, kao i gotovo sve zemlje na Balkanu, su među vodećim u Evropi kada je u pitanju ispijanje alkoholnih pića.

Piše: Haris Ahbabović

Prema istraživanjima Instituta za javno zdravlje, koje je sprovedeno među odraslima od 15 do 64 godine, čak njih 64 odsto je konzumiralo alkohol. Više od 68 odsto mladih i 67 odsto najmlađih konzumira ili je probalo alkohol. Zanimljivo je da su dosadašnje analize pokazale da dame u Crnoj Gori više konzumiraju alkohol od muškaraca, prenose Novosti.

Svaki građanin Crne Gore stariji od 15 godina, godišnje u prosjeku popije 6,6 litara alkohola. Prema dostupnim podacima, u Crnoj Gori ima oko 30.000 alkoholičara, te samim tim alkoholizam pogađa i dodatnih oko 130.000 ljudi iz njihovog okruženja, pišu Novosti.

Psihijatri kažu da su razlog za ovakvo stanje razne izmjene u društvu, kao što su migraciona kretanja, otežano funkcionisanje porodica, ekonomska kriza, otuđenje, pad zaposlenosti, a sve to ima uticaj na povećanje mentalnih poremećaja.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.