6.1.2019. 20:17
0
Pao na dopingu sa 90 godina: Ništa od svjetskog rekorda za super djed
Carl Grove (90), američki biciklista, zbog neobičnog prestupa za svoje godine dospio je nedavno u žižu javnosti. On je u julu prethodne godine trijumfirao na takmičenju "Masters Track", uz postignut svjetski rekord u toj starosnoj kategoriji (u sprintu), međutim, izgleda da je super djed koristio pomagala ne bi li došao do najboljeg rezultata.

Naime, Američka antidoping agencija (USADA) saopćila je da je prilikom doping testa kod Grovea pronađena nedozvoljena supstanca epitrenbolon, zbog čega mu je oduzeta medalja i poništeno rekordno vrijeme.

- Grove je bio pozitivan na epitrenbolon, koji je metabolit zabranjene supstance trenbolon, poslije nalaza urina koji je takmičar dostavio 11. jula 2018. godine poslije trke i zabilježenog rekorda na stazi - kaže se u objavi Antidoping agencije.

Iako je Grove u svoju odbranu iznio da je sporna supstanca ušla u njegov organizam preko mesa koje je konzumirao, njegove tvrdnje su opovrgnute i rezultatima testa koji mu je urađen dan prije trke, kada je bio negativan.

Dakle, on je na dan kada je vozio uzeo nedozvoljenu doping supstancu koja mu je pomogla da bude prvi, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.