1.2.2019. 16:00
0
Kako da spriječite tešku osobu da vam pokvari dan
Vjerovatno se ponosite činjenicom da ste mirni, jednostavni i prijateljski nastrojeni.
Vaša snaja (na primjer), predstavlja totalnu suprotnost vama. Za nju, svaki nemili događaj postaje kriza, čak i u onim situacijama kada se sa njima veoma lako može izboriti sama – ipak, ona svoju dramu prebacuje i pretvara u odgovornost svih osoba koje su oko nje.

Poznat vam je taj tip osobe? Pa, evo načina uz pomoć kog vam one neće pokvariti dan.

Na primjer, ona je u prodavnici, šalje vam desetine poruka iz minuta u minut kako nema sladoled torte, a njoj je potrebna baš sladoled torta za rođendan njenog sina. Sada priča sa menadžerom prodavnice. Sada ide u drugu prodavnicu na drugom kraju grada. Sada su u ponudi tri ukusa i nije sigurna koji da kupi. Čak i ako ne odgovarate na njene poruke, one vam okupiraju mozak i gađaju vas u živac svakog puta kada vam telefon zavibrira.

Takva osoba je definitivno zaslužila da bude „isključena“ na jedan dan.

Stručnjaci vam preporučuju da ukoliko poznajete takvu osobu, jednostavno blokiranje njene ili njegove pozive i poruke, tačnije, blokirate notifikacije o istim, kako biste uspjeli da se posvetite drugim stvarima.

Na kraju, onda kada vi imate vremena, možete pogledati sve što se izdešavalo tokom jednog dana takve osobe i mirno odgovoriti, ukoliko to želite.

I eto, baš tako lako, vaš dan je postao sto puta manje stresan nego što bi inače bio.

(Alen Avdić)
 
OsobaDan
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.