20.2.2019. 19:43
0
U zoološkom vrtu posjetioci se za 17 eura bore protiv lavova i tigrova
"Dartmur", Poznati zoološki vrt u britanskom Plimutu, na udaru je kritika zbog novih sadržaja koji su ponuđeni posjetiocima.

Zoološki vrt naplaćuje oko 17 eura za borbu s lavom ili tigrom. Preciznije, riječ je nadmetanju nalik potezanju konopca, samo što su u ovom slučaju s jedne strane ljudi, a s druge divlje životinje, poput lavova i tigrova. 

Igra počinje u trenutku kad životinja zagrize plijen i nastoji ga istrgnuti s lanca. Naravno, ljudi se u tim trenucima nalaze iza zaštitne ograde i povlače uže na svoju stranu.


Pojedinci su te nove aktivnosti nazvali okrutnim, pa je pokrenuta peticija, a vlasnik Benjamin Mee, po kome je 2011. snimljen i film "Kupili smo zoološki vrt" s Mattom Demonom u glavnoj ulozi, pravda se tvrdnjama kako je kontroverzna "igra" dobra za velike mačke jer odlično imitira radnje u divljini, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.