28.4.2019. 13:38
0
Sve za jeftinije karte: Predstavljena stajaća mjesta u avionu
“Stajaća sjedišta” u avionima uskoro bi mogla postati realnost. Naime, kako prenosi Daily Mail, na sajmu Aircraft Interiors Expo u Hamburgu predstavljen je novi tip sjedišta za avione, koji je s obzirom na izgled, teško nazvati – sjedištem.

Naravno, ako se i dalje budete vozili vodećim svjetskim kompanijama poput Emiratesa, Qatar Airwaysa i ostalih, bićete zavaljeni u udobnom sjedištu, ali ako vaš izbor budu niskobudžetne kompanije, tu bi se stvari kad je o komforu riječ mogle bitno promijeniti.

Nakon što je italijanska kompanija Aviointeriors prošle godine predstavila sjedišta, na sajmu u Hamburgu predstavljena je nova verzija, nazvana Skyrider 3.0.Ona su dizajnirana tako da povećaju kapacitet putnika za velikih 20 posto (zamislite samo da umjesto 200 putnika, avion može prevesti još 40 više). Jasno, ovo bi pojeftinilo cijene karata i značajno smanjilo udobnost.



Sjedišta Skyrider 3.0 su 50 posto lakša od sadašnjih koja se nalaze u ekonomskoj klasi, takođe su i jeftinija, a i lako se održavaju.

Iako se možda čini kako nema putnika koji bi pristali na ovo, treba reći kako je Ryanair još 2010. napravio istraživanje, prema kojem je 80 hiljada od 120 hiljada ispitanika potvrdilo kako bi za manje novca bilo spremno letjeti na „stajaćim“ sjedištima.



U svakom slučaju, upotreba ovih sjedišta još nije odobrena, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.