11.5.2019. 21:06
0
U školu upisali ovce jer ima malo učenika
Francuska osnovna škola s vrlo malim brojem učenika, zbog opasnosti od zatvaranja, upisala je ovce kao đake.

Naime, vlasti su upozorile školu u malom gradiću Jules-Ferry u Crets enu Belledonne, koje se nalazi u podnožju Alpa, da će zbog vrlo malog broja polaznika uskoro morati da smanji broj razreda.

Školu u gradiću koji ima samo 4.000 stanovnika, pohađa samo 261 dijete. Međutim, nedavno im se na popisu učenika pridružilo i desetak ovaca, što je zapravo bio simboličan potez roditelja koji su svoju situaciju opisali kao “očajnu”.

Ovce je u školu “upisao” lokalni farmer Mišel Giro, koji je uz pomoć psa otpratio nove učenike u školu kako bi službeno predao njihove izvode iz matične knjige rođenih.

“Nacionalno obrazovanje se, nažalost, svelo na brojke. Sada smo te brojke povećali i sve bi trebalo da bude u redu, zar ne?”, rekao je jedan od roditelja koji su pokrenuli ovu inicijativu, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.