22.7.2019. 10:03
0
Sarajevsko pivo na Samitu nesvrstanih
Ove godine slavi se 155 godina postojanja Sarajevske pivare i to nije samo veliki jubilej za ovu kompaniju, nego i za cijelu Bosni u Hercegovinu. S Pivarom je počela industrijalizacija u našoj zemlji, a u njoj su radile generacije Bosanaca i Hercegovaca i tokom svih ovih godina nije nikada prestajala s proizvodnjom.
U okviru obilježavanja ovog jubileja Sarajevska pivara je kreirala kratke video priče koje govore ne samo o bogatoj historiji naše zemlje, već i ove renomirane kompanije.

„Priče sa našeg izvora“ nas podsjećaju na Samit nesvrstanih koji se održao krajem osamdesetih u bivšoj državi, a na kojem je za „logistiku“ bila zadužena upravo Sarajevska Pivara...

Berlinski zid je pred padom, Varšavski pakt je na staklenim nogama, nazire se i kraj „hladnog rata“, a u Beogradu se u septembru 1989. godine održava drugi put Samit nesvrstanih. 

U glavni grad Jugoslavije su došli predsjednici i visoke delegacije, a najviše se pričalo o šarenom šatoru koji je tadašnji predsjednik Libije Muamer Gadafi postavio i oko kojeg su pasle deve i arapski ati. Za ishranu i osvježenje visokih gostiju bila je zadužena „Sarajevska pivara”, kao ekskluzivni dobavljač. 

Nakon završetka Samita, na adresu Sarajevske pivare 15. septembra 1989. stigao je dopis direktora Servisa za obavljanje usluga društvene prehrane, koji je pružao usluge gostima i organizatorima Samita, u kojem je, između ostalog, pisalo „da je kvalitet, izgled i urednost snabdijevanja u potpunosti zadovoljila organizatore“. Posebno je naglašeno kako su domaći i strani gosti visoko ocijenili kvalitet proizvoda Sarajevske pivare, a prije svega – piva.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.