16.9.2019. 13:00
0
U snu progutala vjerenički prsten i završila na endoskopiji
Vrlo neobična situacija desila se 29-godišnjoj Dženi Evans (Jenny) iz Teksasa. Ona je sanjala da se u vozu bori s negativcima i, kako bi sačuvala svoj vjerenički prsten, ona ga je progutala.

- Čak sam se i probudila, ali sam mislila da sanjam i nastavila sam da spavam. Ujutro sam vidjela da mog prstena nema na ruci - napisala je Evans na svom Facebook profilu. 

Sa suprugom je otišla kod ljekara. Oni su joj preporučili da je bolje ovaj slučaj ne prepuštati prirodi, već prsten izvaditi endoskopijom. 

To je zahvat koji se, između ostalog, koristi i za uklanjanje stranih tijela iz probavnog trakta, a podrazumijeva posmatranje unutrašnjosti tijela endoskopom, posebno konstruiranim instrumentom sa sitnom kamerom na kraju duge i savitljive cijevi, a u tijelo se uvodi putem prirodnih otvora. 

Sve je na kraju prošlo dobro, Dženi je dobro, a ljekari su pronašli prsten u njenim crijevima, izvadili ga i vratili njenom suprugu.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.