24.12.2019. 21:54
0
Predavala anatomiju u kostimu kako bi pomogla djeci da bolje shvate lekciju
Ućiteljica iz Španije postala je hit na društvenim mrežama nakon što su se na Tviteru pojavile fotografije na kojima se vidi kako djeci predaje anatomiju ljudskog tijela u kostimu koji je pripremila posebno za tu priliku.

Veronika Duke (43) učiteljica je 15 godina, a trenutno predaje trećem razredu. Tokom lekcija o ljudskom tijelu bila je posebno inspirisana.

“Znajući kako je teško tako mladoj djeci da vizualizuju položaj unutrašnjih organa, pomislila sam da je vrijedno pokušati s tim”, kaže učiteljica za portal Bored Panda.

Fotografije iz razreda podijelio je njen suprug na Twitteru i brzo su postale viralne.

Ponosni suprug Mike Moratinos napisao je na Twitteru kako je Veronika ljudsko tijelo objašnjavala učenicima na jako originalan način, uz što je priložio fotografije koje su dobile više od 65 hiljada lajkova.



Mnogi na Twitteru bili su puni hvale za učiteljicu iako je bilo i drugačijih komentara. “Lijepo, ali u nekim zemljama to bi već bio veliki skandal”, jedan je od komentara.

Duke je u svojoj školi već poznata po tome što koristi rekvizite i kostime da pomogne učenicima u učenju.

“Odavno sam odlučila da koristim kostime i maske za lekcije iz historije”, kaže i zaključuje:

“Voljela bih da društvo prestane da na učitelje gleda kao na lijene birokratske javne službenike. Mi to nismo'', rekla je, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.