19.8.2020. 15:54
0
U švicarskom gradiću s neba padala čokolada
Stanovnike švicarskog gradića Oltena iznenadila je neuobičajena nepogoda kad je počeo da pada "čokoladni snijeg".

Snijeg od čestica kakao praha raspršio se po čitavom gradu nakon kvara na ventilacionom sistemu obližnje fabrike čokolade “Lindt”.

Iz fabrike “Lindt&Spruengli” potvrdili su pisanje lokalnih medija da je zaista došlo do manjeg kvara na sistemu hlađenja u pogonu gdje se prži kakao u njihovoj fabrici u Oltenu, smještenoj između Bazela i Ciriha. Ti komadići prženog kakaa osnova su od koje se kasnije pravi čokolada.

U kombinaciji s jakim vjetrom kakao prah se raspršio u okolini fabrike ostavljajući iza sebe sloj fine čokoladne prašine.

Fabrika je saopštila da je spremna da plati pranje automobila koji su prekriveni kakaom, ali se zasad još niko nije javio da prihvata njihovu ponudu.

Uprkos kvaru, proizvodnja je normalno nastavljena, a iz Lindta su takođe poručili da kakao prah nije nimalo štetan za okolinu i ljude.



(Lejla Trle) 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.