20.10.2020. 18:38
0
Talijanska vlada angažira vrhunske influencere za promoviranje nošenja maski
Vrhunska talijanska influencerica Chiara Ferragni i njezin suprug reper Fedez pozvali su svoje obožavatelje da nose maske za lice, odazivajući se tako pozivu premijera Giuseppea Contea o podizanju svijesti u borbi s COVID-19.

Ferragni (33) i Fedez (31) posebno su popularni među tinejdžerima i prekinuli su svoj uobičajeni tok glamura na Instagramu kako bi naglasili važnost maski u suzbijanju infekcija.

"U teškoj smo situaciji i nošenjem maske može se izbjeći najgori scenarij, zaključavanje", rekla je Ferragni u utorak svojim 21,5 miliona sljedbenika Instagrama, držeći hiruršku masku u ruci.

Fedez je rekao svojim obožavateljima da je Conte zvao bračni par tokom vikenda kako bi zatražio njihovu pomoć, a podaci pokazuju da su zaraze rasle među mlađim ljudima, prenosi Reuters.

Italija, evropska zemlja koju je teško pogodio koronavirus, ovog je mjeseca zabilježila porast dnevnih slučajeva, a vlada je naredila nove mjere kako bi pokušala držati infekcije pod kontrolom, uključujući obavezno nošenje maski na otvorenom.


(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.