28.12.2021. 10:05
0
Led razbio staklo pilotske kabine na 11.000 metara visine na letu iz Londona
Na avion kompanije British Airways koji je letio za Kostariku za vikend, komad leda je pao s drugog aviona i razbio pilotsko staklo. Sve se odvijalo na letu iz londonskog aerodroma Gatwick za Kostariku.

Kad je led razbio staklo u pilotskoj kabini u Boeingu 777, avion je u tom trenutku letio na gotovo 11.000 metara nadmorske visine, piše Sky News, koji navodi i da je avion s kojeg je led pao letio 300-tinjak metara iznad.

Šanse za to da led razbije pilotsku kabinu se procjenjuju na jedan naprema milion.

Piloti su uprkos nezgodi uspjeli sletjeti u San Jose, glavni grad Kostarike, ali ozbiljne probleme imali su putnici koji su iz Kostarike tim istim avionom trebali letjeti nazad za Veliku Britaniju, a u London sletjeti na Badnje veče. 

Zbog popravki koje je trebalo obaviti na staklu pilotske kabine, 200-tinjak putnika moralo je čekati zamjenski avion, no kako je propao pokušaj da se preusmjeri avion s Jamajke, morali su provesti i dodatnu noć u hotelu na aerodromu. 

Na kraju su za London poletjeli tek jučer, 50 sati nakon predviđenog leta.


(Fena/Admir O.)

AvionLed
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.