29.7.2022. 19:17
0
'Nova vrsta' snimljena u Jadranskom moru: "Šta je ovo?! Morski pas? Počeo je napadati brod"
Nisam mogao vjerovati da tako brzo pliva, djeca su uživala, priča čitatelj portala 24sata.hr koji je u četvrtak popodne u zadarskom arhipelagu snimio divlju svinju kako pliva.

"Plovimo već jako dugo i non-stop smo na brodu, ali ovo nam je prvi put da vidimo vepra u moru", priča.

"Vidjeli smo nešto u daljini u moru pa smo prišli bliže, kad ono, divlja svinja! Morski vepar, nova vrsta. Nisam mogao vjerovati da tako brzo pliva. Djeci je to bila atrakcija, odmah su doskočili i gledali", kaže čitatelj, dodavši kako se 'morski vepar' kad su se približili htio i podružiti.

"Kad smo mu prišli, počeo je napadati brod. Htio se popeti, vjerojatno se osjetio ugroženo i vidio da smo jači od njega pa smo se odmakli i pustili ga na miru. Nismo ga htjeli uznemiravati", dodaje  sagovornik pomenutog medija.

'Morskog vepra' snimio je kako pliva od otoka Molata na Sestrunj.



(A. Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.