7.9.2022. 8:14
0
Ronila s porodicom u moru, pa je napao morski pas: Odmah je preminula
Nakon što je ugrizao morski pas dok je s porodicom ronila na Bahamima, putnica s kruzera iz Pennsylvanije je umrla.

Riječ je o ženi u 50-im godinama koja je bila na brodu Harmony of the Seas Royal Caribbean. Morski pas je napao uGreen Cayu, blizu obale Nassaua, piše CNN.

Područje za ronjenje

Naime, dok je kruzer bio usidren u tom gradu, porodica je rezervirala izlet preko lokalne turističke agencije koja ih je odvela u popularno područje za ronjenje. 

Članovi njene obitelji su vidjeli kako je napada morski pas i priskočili joj u pomoć, ali životinja je nju već ozbiljno izgrizla po gornjim dijelovima tijela.

- Uposlenici turističke agencije i članovi porodice uspjeli su izvući ženu na brod i požurili do najbližeg pristaništa, gdje je došlo vozilo hitne pomoći. Ipak, ona više nije pokazivala znakove života - kazala je nadzornica Chrislyn Skippings.

Plaža zatvorena

Plaža na kojoj se dogodio napad je privremeno zatvorena za posjetitelje, a vlasti provode istragu incidenta.

Prošle godine su u svijetu zabilježena 73 potvrđena slučaja neprovociranih napada morskih pasa, uključujući 47 u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Nije sasvim jasno zašto ove životinje napadaju ljude, ali stručnjaci smatraju da ih prilikom slabe vidljivosti u vodi morski psi zamijene za neki drugi plijen. 

Oni također znaju ugristi kada se osjećaju ugroženo i kada se pokušavaju odbraniti.


(Admir O.)

0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.