25.11.2022. 14:28
0
Osoblje aerodroma pronalazi mnoge čudne stvari u koferima, ali ovo je najčudnije do sada
FOTO: Screenshot
Ljudi unose čudne stvari u avione - to nije ništa novo. A kofer provjeren za putovanje od New Yorka JFK do Orlanda na Floridi 16. novembra sigurno je sadržavao neke neobičnosti.

Dok je prolazio kroz rendgenski aparat, zvaničnici TSA su mogli da vide nešto što je izgledalo kao boce, čaše za vino, par japanki - i obris mačke u prirodnoj veličini.

Ispostavilo se da je obris bio u prirodnoj veličini jer je mačka bila prava mačka: riđa, živa i, očigledno, neozlijeđena u posljednjih nekoliko sati u koferu i bacanja okolo na putu do aviona. U avionu je vrlo lako mogla na taj način umrijeti,. 

"Policajci koji su vidjeli sliku, a zatim otvorili kofer kako bi pronašli mačku, bili su šokirani", rekla je glasnogovornica TSA Lisa Farbstein za CNN.

"Unatoč tome što se svakodnevno bave svime, od neovlaštenog vatrenog oružja do nedozvoljenog sosa od brusnice, "rijetko je otkriti živu životinju u prijavljenoj torbi", rekla je. Srećom, mačka nije pokušala pobjeći kada su otvorili kutiju.

Putnik koji je putovao Delta Air Linesom, pozvan je da dođe i objasni svoj prtljag i rekao je TSA-u da "to nije bila njegova mačka - da je pripadala nekom drugom u domaćinstvu", rekao je Farbstein.
Sugerirali su da je mačka  koja je bila na vrhu prtljage, a čak joj je i krzno virilo iz futrole između rajsferšlusa ušla u torbu neprimjećeno.

TSA nije uključen u  dobrobit životinja, rekao je Farbstein za CNN. 



(Erna H.) 

TSA
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.