26.1.2023. 22:46
2
Čega se dosjetio vozač iz BiH: U pasošu više nije imao mjesta za pečat, pa dodao još jedan list
Vozaču je zbog ne posjedovanja valjane isprave za prelazak državne granice, odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku sukladno odredbama Zakona o strancima, te je kazneno prijavljen

Dana 23. 1. , u 7.25 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, kontroliran je teretni automobil (bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka) i 28-godišnji vozač, koji je policijskim službenicima na uvid dao putnu ispravu za koju su policajci posumnjali u vjerodostojnost.

Daljnjim radom i kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja u krivotvorenje, te je utvrđeno da je osumnjičeni u putnu ispravu dodao jednu stranicu za otiskivanje graničnog štambilja/pečata.

Policijski službenici protiv 28-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave, te mu je zbog ne posjedovanja valjane isprave za prelazak državne granice, odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku sukladno odredbama Zakona o strancima piše GPM.


(Admir O.)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.