26.6.2023. 12:42
0
Poznati Youtuber objavio video iz podmornice danima uoči tragedije: "Nešto nije u redu"
FOTO: screenshot
Youtuber pod korisničkim imenom Scuba Jake na društvenim je mrežama objavio svoje snimke iz OceanGateove podmornice Titan, u kojoj je bio ove godine, nekoliko sedmica prije tragedije, na "misiji III".

Njegova ekspedicija je na kraju, zbog neočekivanih problema, otkazana. Tragedija u kojoj je podmornica na kraju implodirala s pet putnika je bila "misija V".

U videu se, između ostalog, može vidjeti kako izgleda proces ulaska u podmornicu, zatvaranje sa 17 vijaka izvana te zaron. "Da ekspedicija nije otkazana, ja sam mogao biti u toj podmornici", govori u videu youtuber koji je na brodu OceanGatea proveo devet dana. Pokazao je i proces vaganja prije ulaska u podmornicu.

Ulazak u podmornicu možete vidjeti od dvadesete minute, piše Index.hr.

- Nosio sam nekoliko čokoladnih keksa, dva sendviča i kameru da mogu to sve snimiti", objasnio je. U videu se može vidjeti i Stockton Rush, izvršni direktor OceanGatea koji je stradao u podmornici. U jednoj sceni Stockton pokazuje i kontrolor kojim je upravljao podmornicom. Također, u youtuberovoj snimci može se čuti kako Rush govori da otkazuje zaron jer "nešto nije u redu s mozgom podmornice, odnosno s kontrolnim sustavom.

- Ovo je podsjetnik da je život veoma dragocjen i da može nestati u sekundi. Da je bilo lijepo vrijeme, da me Stockton pitao želim li mjesto u toj podmornici, ja bih opet otišao. Mogao sam biti dolje s njima. Zahvalan sam što sam tu danas, ali ljudi na ekspediciji su bili divni i jako sam zahvalan na cijelom iskustvu, rekao je youtuber na kraju videa.



(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.