25.12.2023. 19:31
0
Izraelska kompanija sa pakovanja kafe uklanja riječ "turska"
FOTO: Twitter
Izraelski proizvođač kafe Strauss najavio je da će sa svojih pakovanja kafe "privremeno ukloniti" riječ "turska" nakon kritika javnosti, a nova pakovanja će sada imati izraelsku zastavu i razne "patriotske slogane", piše Times of Israel.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan ranije je u više navrata nazvao izraelskog premijera Benjamina Netanyahua “dželatom” i “ubicom” i rekao da je počinio genocid u Pojasu Gaze, kako bi produžio svoju političku karijeru i izbjegao suđenje pokrenuto protiv njega u Izraelu. Ankara također odbija priznati Hamas kao terorističku organizaciju.

Kako navodi Times of Israel, Strauss je predstavio nove dizajne pakovanja kafe Elite linije bez natpisa “turska” kafa, ali sa izraelskom zastavom i sloganima “generacija pobjede”, “zajedno jači” i dr.

Ovaj marketinški potez naišao je na odobravanje nekih korisnika na internetu. Direktor kompanije Avi Laufer napomenuo je da je na društvenim mrežama kompanija pozvana da promijeni brend u “izraelsku kafu”. Naglasio je da se kafa u zrnu ne isporučuje iz Turske, već iz Brazila i drugih zemalja.

Prema njegovim riječima, nova ambalaža je također dizajnirana da podigne moral vojnika koji se bore u Pojasu Gaze. Napomenuo je da će nova ambalaža biti dostupna privremeno, ali nije precizirao koliko dugo, dok će “stari dizajn također ostati dostupan”.

Mediji napominju da su slični pozivi proizvođaču kafe upućeni 2014. godine, kada je Turska podržala Hamas tokom tadašnjeg sukoba s Izraelom.

(Erna H.) 

IZRAELKAFA
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.