27.1.2024. 19:43
0
Kineskinja svojim ljubimcima ostavila milionsko bogatstvo: Djecu ostavila bez nasljedstva samo iz jednog razloga
FOTO: ilustracija
Žena iz Kine odlučila je da ostavi bogatstvo svojim ljubimcima. Izuzela je djecu iz oporuke - razočarana je u njih.

Starija žena po imenu Liu obogatila je svoje ljubimce. Kineskinja iz Šangaja im ostavlja 20 miliona juana (oko 2,6 miliona eura).

Svoje troje odrasle djece ostavila je van oporuke, prenosi South China Morning Post i citira Zonglan News.

Razlog za to: Kada je Liu bila bolesna, navodno nisu brinula o majci. Osim toga, djeca bi rijetko trebala tražiti kontakt s njom.

Liu kaže da su samo njene mačke i psi tu za nju. U izmijenjenom testamentu navodi se da se novac nakon njene smrti mora koristiti za brigu o kućnim ljubimcima i njihovim potomcima.

Međutim, žena ne može ostaviti svoju imovinu direktno životinjama. Prema izvještaju, to nije legalno u Kini. Njeno bogatstvo upravlja lokalnom bolnicom za životinje.

Modni dizajner Karl Lagerfeld također je razmišljao o svom ljubimcu nakon njegove smrti 2019. godine. Navedeno je da je dio svog naslijeđa ostavio svojoj birmanskoj mački Choupette. Ona je i prava internet-zvijezda. Procjena naslijeđene imovine: tri miliona eura.

(Aldin B.)

Kina
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.