10.2.2016. 17:34
0
Đumbirova voda: Brzo i lako topljenje masnih naslaga
Jeste li primjetili da je đumbir obavezan dio svakog recepta za mršavljenje?
To nije nimalo iznenađujuće: on sagorjeva masti i stvara osjećaj sitosti, zbog čega ne osjećamo potrebu da gricnemo ponešto i između obroka.

Sjajan način da započnete mršavljenje i oslobađanje od suvišnih masti jeste i konzumiranje đumbirove vode.

KAKO SE PRAVI?

Koren đumbira dužine oko pet centimetara isjecite na sitne komade, a potom to prelijte s 1,5 l ključale vode. I to je to!

Đumbirova voda bi trebalo da se pije vruća, zbog čega bi bilo dobro da je sipate u termos i nosite sa sobom. Efekat je najbolji ako svakog dana pijete po litar i po, i to tokom šest mjeseci, a rezultati će biti odlični ukoliko između svih obroka prođe tri sata.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.