23.2.2016. 13:37
0
Ne zaboravite i danas se brinuti o svojoj koži
Među najčesća kožna oboljenja spadaju psorijaza i ekcem, oba karakteristična po crvenoj, suhoj koži nalik na krljušt, koja se peruta. Dok psorijazu izaziva abnormalan rast ćelija, ekcem je često prouzrokovan alergijom ili iritacijom kože. Uprkos svojim različitostima, liječenje ova dva poremećaja je vrlo slično, bar kada je riječ o blažim slučajevima.
Kao i za mnoge druge bolesti i tegobe kod ljudi jedan od najboljih lijekova ponudila je priroda kroz svoje biljke. Tako je utvrđeno da noćurak, biljka koja potiče iz Sjeverne Amerike, ima brojna ljekovita svojstva, a njegovo ulje je veoma blagonaklano za kožu.

Prepoznali su to i u laboratoriji Dr Kozarev iz koje stižu dva odlična preparata spravljena upravo za njegu kože i pomoć oboljeloj koži od psorijaze i ekcema.

Linoderma ulje je namijenjeno veoma suhoj i osjetljivoj, atopijski i alergijski izmijenjenoj koži sa ekcemom i psorijazom. Posebno se preporučuje kako za novorođenu djecu, tako i za žene u menopauzi i za osobe oba spola starije životne dobi kojima je potrebna prirodna nadoknada izgubljene vlažnosti i masnoće kože.

Univerzalna formula koja sadrži ulje od noćurka, pšeničnih klica, mrkve i kajsije njeguje suhu, osjetljivu alergijski i ekcemski izmijenjenu kožu. Linoderma ulje hrani i nadoknađuje koži izgubljenu vlažnost i mekoću.

Najčešće se nanosi dva puta dnevno na opranu kožu, pri čemu ispiranje nije potrebno, a Linoderma ulje je moguće koristiti i kao kupku. Za potpuni efekat savjet je da u punu kadu vode, čija je preporučena temperatura 36 °C, treba dodati 30 ml Linoderma ulja, a kupka traje 20 minuta. Za bebe i malu djecu vrijeme kupke ne treba prelaziti 10 minuta. Ovaj tretman najbolje je koristiti 2-3 puta sedmično, a nakon kupanja preporuka je da se koža lagano utapka i utopli mekanim peškirom.

Linoderma hidrantno mlijeko sa ureom, susamovim uljem i uljem noćurka izuzetno vlaži i njeguje suhu, alergijski i ekcemski izmijenjenu kožu. Uz to, otklanja neprijatan osjećaj suhoće, žarenja i peckanja. Proizvod je dermatološki testiran i hipoalergijski, te ne zatvara pore.

Koristi se nakon čišćenja kože, dva do tri puta na dan, a nanosi se nježnim pokretima. Može da se koristi za lice, leđa, ramena, prsa, ruke i noge.

Aktivni sastojci uree, susamovog ulja i ulja noćurka njeguju suhu, osjetljivu, alergijski i ekcemski izmjenjenu kožu. Koža je izuzetno hidrirana, a osjećaj pečenja je smanjen.

Ove, kao i druge proizvode Dr Kozarev na jednostavan način možete naručiti putem ovog LINKA.

(Sponzorisani članak)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.