7.3.2016. 12:59
0
Ublažite simptome psorijaze
Jedno od najčešćih kožnih oboljenja kod ljudi je psorijaza koja dovodi do promjena u životnom ciklusu kožnih stanica.
Ova bolest uzrokuje ubrzani razvoj stanica na površini kože, a posljedično i zadebljanje kože sa simptomima poput svrbeža, suhoće i crvenih, ponekad bolnih mrlja.

Psorijaza je uporna, dugotrajna, hronična bolest, a simptomi se pojavljuju periodično i posebno su izraženi pod utjecajem određenih faktora, kao što su hladnije vrijeme, infekcije, ozljede kože, neki lijekovi, stres, pušenje i alkohol.

Premda ne postoji lijek, tretmani za psorijazu mogu pružiti značajno olakšanje, a prirodni lijekovi i kreme te izbjegavanje pretjeranog izlaganja suncu također mogu ublažiti simptome. Među preparatima iz laboratorija Dr Kozarev koji su namijenjeni za tretiranje alergijama sklonoj koži izdvajaju se PsoRAL lipolosion i PsoRAL krema.

Psoral krema za suhu kožu namijenjena je za svakodnevnu upotrebu na vrlo suhoj i alergijama sklonoj koži, koži sa psorijazom i koži koja se ljušti. Sadrži minerale Mrtvog mora, visoke koncentracije antioksidanasa i vitamina E. Možete je koristiti samostalno ili u kombinaciji sa svim drugim ljekovima koji se koriste u tretmanu psorijaze. Ovu kremu koža lako upija i odlično podnosi jer ne sadrži dodatna mirisna sredstva i štetne konzervanse. Nanosi se dva puta na dan, ujutro i uveče na prethodno opranu kožu.

Psoral lipolosion ima vrlo sličnu namjenu i svojstva, s tim da se može koristiti i u tretiranju psorijaze vlasišta, a pogodan je i za uklanjanje peruti. Nanosi se dva puta dnevno, ujutru i uveče, na prethodno opranu kožu. 

Kod psorijaze vlasišta nanosi se u vidu pakovanja koje djeluje 20 do 30 minuta, zatim se ispere toplom vodom, a vlasište se opere blagim šamponom. Kod uklanjanja naslaga peruti Psoral se koristi svakodnevno prema pisanom uputstvu, sve dok se perut ne ukloni.

Proizvode Dr Kozarev moguće je naručiti na jednostavan način putem ovog LINKA.

(Sponzorisani članak)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.