4.9.2016. 14:40
0
Prekomjerno znojenje i neugodan miris, posljedica su neurednog života
Možete se tušir.ati i tri puta dnevno, ali ako se nezdravo hranite, vaš će znoj imati intenzivniji miris

Poznato je da neki ljudi muku muče s neugodnim tjelesnim mirisima, dok kod drugih tek višestruko preznojavanje stvara blagi vonj. Više je razloga za to, ali jedan od njih je režim prehrane i fizičke aktivnosti.
Što više tekućine pijemo i uz to vježbamo (što potiče znojenje), to je koncentracija toksina u znoju manja. Uz zdravu prehranu, to je najbolja prirodna metoda za reguliranje tjelesnih mirisa.

Večer prije važnog poslovnog sastanka ili dejta izbjegavajte piletinu, bijeli luk, luk i curry začin. Sve te namirnice organizam nakon probave izlučuje i putem znoja. Možete se tuširati i tri puta dnevno, ali ako se nezdravo hranite, vaš će znoj imati intenzivniji miris.

Možda je uzrok ozbiljniji
Prekomjerna tjelesna težina, pušenje, konzumiranje alkohola i kofeina također pojačavaju znojenje. Ako vam se čini da se obilno znojite, razlog možete pronaći u nekom od tih poroka, kojih se ionako pametnije odreći, prenosi Net.

Preobilno znojenje ne mora nužno biti posljedica neurednog načina života ili loše prehrane već ozbiljnijih stvari kao što je dijabetes ili hiperhidroza – poremećaj centralnog nervnog sistema, zbog kojeg se neprestano preznojavaju pazusi, dlanovi i stopala.


(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.