19.12.2016. 17:57
0
Witt: Radujem se što možemo podržati projekte inkluzije u BiH
Fondacija "Katarina Witt" podržala je projekte Orijentiring kluba Ilidža i JU "Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju" iz Tuzle, za unapređenje sporta za osobe sa invaliditetom i posebnim potrebama u BiH.

Osnivač Fondacije Katarina Witt je susretla se s djecom s invaliditetom i posebnim potrebama, te s njima razgovarala o poteškoćama i preprekama na koje nailaze u svom svakodnevnom životu, te o načinima da im se pomogne, saopćeno je iz Ambasade Savezne Republike Njemačke u BiH.

- Fondaciju sam osnovala da bih mogla pomoći da djeca s tjelesnim invaliditetom bar donekle povrate svoju mobilnost, te kroz sportske aktivnosti ojačaju svoje samopouzdanje. Naročito se radujem što fondacija Katarina Witt već sad može dati pozitivan odgovor i podržati projekte Orijentiring kluba Ilidža i JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju. Posebno sam bila impresionirana energijom djece kao i neumornim angažmanom njihovih roditelja, mentora, nastavnika i trenera - kazala je Witt. 

Dodala je da se nada da će u idućoj godini imati priliku da opet posjeti Sarajevo, te zajedno sa Ambasadom Savezne Republike Njemačke senzibilizira još više ljudi za ove projekte i ukaže koliko je važno da se i ovoj djeci pokloni potrebna pažnja i da se unaprijedi njihova socijalna inkluzija.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.