10.5.2017. 14:32
0
'Predaja nije opcija' za podršku osobama oboljelih od multipla skleroze
Savez udruženja oboljelih od multipla skleroze Federacije BiH (SUOMSFBiH) organizira 11. maja donatorsko veče "Predaja nije opcija".

Nadaju se razumijevanju i spremnosti da se tako, zajedničkim snagama, pomogne onima kojima je to najpotrebnije da što lakše podnesu bolest i barem malo poboljšaju kvalitetu života te im se omogući uključivanje u normalne životne tokove.

- Dobrom voljom i doprinosom/prilogom (u vidu novčanih sredstava i/ili doniranjem opreme) možete im vratiti vjeru u čovjeka i društvo - poručili su iz tog saveza.  

U saopćenju za javnost SUOMSFBiH navodi da su im neophodna invalidska kolica (klasična, elektromotorna) i ortopedska pomagala od kojih su ovisni mnogo od njih, a zbog teške finansijske situacije ne mogu ih nabaviti. Mnogo bi im značio i adekvatan pristup objektima, nesmetano kretanje, izrada pristupnih/ulaznih rampi za savladavanje visinskih razlika, kao i vozilo za potrebe Saveza.

Savez udruženja oboljelih od multiple skleroze osnovan je 1975. godine i okuplja i pomaže osobe s teškim invaliditetom - osobe oboljele od multiple skleroze (MS). Na području FBiH ima registriranih 900  članova (65% nepokretnih, 25% teže pokretnih i 10% pokretnih) s  tendencijom porasta broja oboljelih.

Multipla skleroza  je progresivna bolest i jedna od najčešćih bolesti centralnog nervnog sistema (mozga i kičmene moždine) među odraslim osobama u dobi od 20 do 40 godine života.

Donatorska večer "Predaja nije opcija" bit će održana u 20.00 sati u objektu "Pivnica", a cijena ulaznice  je  50  KM.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.