25.6.2017. 18:15
0
Štapići za uši potencijalna opasnost po sluh
Prema studiji “Journal of Peadriatics?, više od 230.000 djece hitno je dovedeno u bolnicu, jer su prije toga neadekvatno koristili štapiće za uši i povrijedili se pri tome.

Kris Jatana, pedijatar dječije bolnice i autor studije, ističe da su ljudi često u zabludi jer misle da znaju na koji način treba pravilno da očiste uši. Čiste ih sami i veoma je opasno to što koriste pamuk kako bi očistili ušni kanal. U opasnosti nisu samo djeca, već i odrasli svih uzrasta, prenosi “Red info portal“…
 
Skoro svi liječeni pacijenti imali su vrtoglavice, problem sa održavanjem ravnoteže, paralizu facijalnog nerva, kao i gubitak sluha. Neophodno je pažljivo koristiti štapiće za uši kako bismo izbjegli oštećenja i moguće posljedice.

Štapići za uši namijenjeni su za spoljašnje čišćenje ušiju i ne treba ih koristiti za dubinsko čišćenje.

(Merima Druškić)

UsiStapici
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.